Detox Juice - Ingredienser och tillbehörDetox Juice Ingredienser och tillbehör

För att få bästa resultat av din juice detox eller detoxkur gäller det att ha rätt instrument att jobba med. Rätt ingredienser och rätt tillbehör är A och O i det här fallet. Idag finns en uppsjö av olika produkter och fabrikat inom kategorin detox. Det finns flera fantastiska färdigblandade detox pulvermixer som du kan läsa mer om på Detox Juice – Kosttillskott. Flera väljer att blanda sin egen detox mix och därför väljer vi här att lista flera produkter och ingredienser som hjälper dig att lyckas.

 

 

Detox Juice ingredienser och tillbehör

Vad behöver man då för att få till en klockren detox juice? Vad behöver man för sin Juice Detox? Vi listar flera ingredienser, tillbehör och produkter som är perfekt för både nybörjare och den erfarne detoxaren.

 

 

Tillbehör

 

  • Råsaftcentrifug

Ska du genomföra en juice detox är en råsaftcentrifug ett perfekt komplement. Tänk att kunna göra egna juicer av alla slags frukter och grönsaker. För att göra en riktigt fräsch och god detox juice behövs färsk juice och då är en råsaftcentrifug det perfekta hjälpmedlet. Du kan blanda i vilka frukter och grönsaker du vill, centrifugen gör jobbet och separerar skal och rester från den goda juicen. Därefter är det bara att laborera med smaker, bara fantasin sätter gränser.

 

Bosch MES25A0 / vit
Bosch - Råsaftcentrifug

bla

Riktigt populär råsaftcentrifug på 700W och stort påfyllningsrör som klarar det mesta.

Läs mer

Philips - HR1869/80

bla

En riktigt het råsaftcentrifug från Philips som gör upp till 2 liter juice i en handvändning.

Läs mer

OBH Nordica 6749 Prestige
OBH Nordica - Råsaftcentrifug

bla

OBH Nordica levererar som vanligt. Storsäljare med flera smarta funktioner på 800W.

Läs mer

Philips - HR1874/70
Philips - Juicedetox

bla

Ett riktigt kraftfull råsaftcentrifug från populära Philips i rostfritt stål och på hela 1000 W.

Läs mer

 

  • Juicepress

En egen juicepress som kan leverera färskpressad juice är en lyx man gärna unnar sig varje morgon. Men varför sluta där? En juicepress kan användas till så mycket mer. Färskpressad frukt eller grönsaksjuice i din detox juice gör den mer än god det gör den himmelskt god! En elektrisk citrusjuicepress för att pressa din alldeles egen färska citrus juice passar perfekt för att få till en fräschhet och god smak i din detox juice. Är du intresserad av att kunna pressa t.ex. ditt eget färska vetegräs rekommenderar vi en manuell skruvpress som klarar av att pressa det mesta i frukt, grönsaksväg.

 

Bodum - Electric Bistro
Bodum Bistro - Juicepress

bla

Bästa Juicepressen som vunnit flera tester är juicepressen Bodum Bistro. Den är snygg med fin design och finns i flera färger. Den är av god kvalitét känns stadig, stabil, med grymma funktioner och smarta lösningar.

Läs mer

OBH Nordica - Chili Citrus Juicer
OBH Nordica - Juicepress

bla

En fantastisk och smart juicepress från OBH Nordica på 65W där pressen startar automatiskt när du trycker frukten mot konen. Två koner medföljer i olika storlekar som tillbehör för större och mindre frukter.

Läs mer

Lurch - Cold Press Juicer
Lurch - Juicepress

bla

Snygga juicepressen som inte kräver elektricitet och som skonsamt pressar ut saften ur frukten och grönsakerna med hjälp av en effektiv skruvprincip. Varför inte pröva att pressa färskt vetegräs.

Läs mer

Tribest - Z-Star Juicer
Z-Star - Juicepress

bla

Z-Star från Tribest är en manuell råsaftcentrifug med en enkel men robust design. Den är lätt, bärbar och mångsidig och passar perfekt att ta med på resande fot. Frukter och grönsaker till juice!

Läs mer

Ingredienser

 

  • Alger

Alger har många positiva hälsofördelar och dess näringsinnehåll ger många positiva hälsoeffekter. Alger anses vara det näringstätaste livsmedlet vi känner till och är ofta fulla av supernyttigt klorofyll, vitaminer och mineraler. Alger är ett utmärkt tillskott för vårt immunförsvar. Det anses stärka immunförsvaret, förhindrar skadlig bakterier och förhindrar virustillväxt kroppen. De innehåller dessutom väldigt hög andel protein, därför är alger ett perfekt tillskott om du vill ha i dig aminosyror. Något som kan vara svårt att få i sig tillräcklig mängd om man är vegetarian eller vegan och dessutom tränar eller har en aktiv livsstil. Alger har dessutom den otroliga förmågan att kunna avgifta kroppen och hjälper kroppen att bli av med skadliga gifter, tungmetaller och främmande bakterier, genom att dra de till sig och för de sedan vidare ut ur kroppen. Alger är därför ett perfekt kosttillskott vid detox.

 

Chlorella EKO

bla

Detta ekologiska Chlorella pulver från Healthwell är ett perfekt tillskott för att rena kroppen.

Läs mer

Spirulina

bla

Superfruit har kommit fram med ett riktigt bra ekologiskt certifierat spirulina pulver.

Läs mer

Spirulina EKO

bla

Spirulina EKO från populära Healthwell är ett tillskott fullt med klorofyll och aminosyror.

Läs mer

Kelp

bla

Kelp är ett av världens mest näringstäta livsmedel fyllt med aminosyror och fettsyror.

Läs mer

 

  • Gräs

Vetegräs och korngräs är två nyttiga grässorter som skördas när näringsinnehållet är som högst och sedan torkas och pulveriseras. Dessa grässorter innehåller hela åtta essentionella aminosyror. De innehåller även basiska mineraler som t.ex. kalcium och kalium som har alkaliserande egenskaper. De innehåller bl.a. antioxidanten selen som hjälper till att skydda våra celler och bidrar att stärka immunförsvaret. Vetegräs och korngräs är även bra källor till betakaroten, kalcium, klorofyll, fibrer, järn och K-vitamin. Pulvergräs passar vid detox antingen i detoxjuice, smoothie eller helt för sig själv. Det är ett perfekt tillskott för dig som känner att du inte får i dig tillräckligt med grönsaker i vardagen. Många upplever en uppiggande effekt av vetegräs och korngräs och väljer därför att inta det på morgonen som en riktig kickstart. Visste du förresten att vetegräs har i flera analyser blivit utnämnt till ett av världens fyra bästa superfoods. Varför inte göra som så många andra? Låt vetegräs bli en del i din vardagskost.

 

Korngräspulver EKO
Detox Kosttillskott - Detox juice

bla

Korngräs pulver innehåller aminosyror, nyttiga fibrer, vitaminer och mineraler. Korngräspulvret från Superfruit håller absolut högsta klass vad gäller kvalitet och smak.

Läs mer

Vetegräspulver EKO
Detox Kosttillskott - Detox Juice

bla

Svenska Healthwell har tagit fram otroligt bra produkter inom kategorin hälsokost. Deras vetegräs är ekologiskt odlat och ett av de absolut bästa produkterna på marknaden.

Läs mer

Vetegräspulver Nya Zeeland
Detox Kosttillskott - Detox juice

bla

Go For Life har kommit fram med nya spännande produkter från Nya Zeeland. Vetegräset från Nya Zeelands näringsrika jordar anses vara världens bästa! Ett måste till din detox juice.

Läs mer

Korngräspulver Nya Zeeland
Detox Kosttillskott - Detox Juice

bla

Det är idag kemiskt bevisat att korngräs är ett av de bästa och nyttigaste superfoods som finns. Kombinera detta med näringsrik jord på Nya Zeeland, får du världens bästa produkt.

Läs mer

 

  • Superfrön

Chiafröt är ett riktigt superfrö! Detta lilla superfrö kommer från Chiaväxten som är en salviasläkt, ursprungligen från Sydamerika.  Chiafrön är fullproppade med bland annat antioxidanter, vitminer, mineraler, fibrer, omega 3 & 6 fettsyror och aminosyror. De innehåller hela 21% protein, där 18 av 20 aminosyror ingår. Det innehåller 20% Omega 3, vilket bidrar till hjärnans normala funktion och har positiv effekter på hjärta och kärl. 2 matskedar chiafrön ger dig lika mycket Omega 3 som en hel laxfilé. Chiafrön innehåller dessutom 34% kostfibrer där hela 90% av kolhydraterna består av vattenlösliga fibrer. Chiafröet har en god smak och passar utmärkt i en detox juice då de får en gelé liknande konsistens när de blötläggs vilket ger din detox juice en lite tjockare konsistens och en mättnadskänsla.

 

Chiafrön EKO
Detox Kosttillskott - Detox juice

bla

Ekologiska chiafrön från Healthwell är odlade på Mexikos höga höjder. Varsamt producerade, utan tillsatser och hanterade i enlighet med RAW-food standard.

Läs mer

Chia EKO
Detox Kosttillskott - Detox juice

bla

Superfruits ekologiska chiafrön håller extremt hög klass. Hög andel Omega-3 fettsyror, protein och fibrer. Odlade i Sydamerika enligt ekologiska riktlinjer.

Läs mer

Raw Chiafrön
Detox Kosttillskott - Detox Juice

bla

Renée Voltaires prisvärda Raw-klassade chiafrön kommer från Ecuador där de varsamt producerats utan upphettning, så att alla näringsämnen bevarats.

Läs mer

Chiafrön
Detox Kosttillskott - Detox juice

bla

Ekologiska chiafrön från Go For Life med hela 21% protein och 38% kolhydrater med en stor andel kostfiber samt nyttiga antioxidanter och Omega-3 fettsyror.

Läs mer

 

  • Övriga superfoods

Ingefära som pulver har traditionsenligt använts inom både matlagning och hälsokost i de asiatiska länderna. Idag har ingefära blivit vanligt i hela världen på grund av sitt nyttiga innehåll, hälsofrämjande, antiinflammatoriska egenskaper. Detta fantastiska superfood kan hjälpa till att minska smärta och svullnad i lederna och anses även ha en avgiftande och antibakteriell effekt. Ingefära kan öka kroppens blodcirkulation och sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar bl.a. på grund av den höga halten antioxidanter. Alla dessa egenskaper gör att ingefära kan användas varje dag och passar därför perfekt till en detox och passar därför perfekt i din detox juice.

Gurkmeja ingår i familjen ingefärsväxter. Gurkmeja är antiinflammatoriskt och innehåller färgämnet curcumin. Detta ämne hjälper till att motverka inflammationer i kroppen. Gurkmeja anses kunna bromsa eller till och med stoppa sjukdomsförloppet vid alzheimer samt bromsa tillväxten av olika cancertumörer, bland annat hudcancer, lungcancer, bröstcancer och även prostatacancer. Gurkmeja används bland annat idag för behandling av inflammationer, matsmältningsproblem m.m. Den är en mycket kraftig antioxidant som har fått stor uppmärksamhet senare tid på grund av sina hälsofrämjande egenskaper och passar perfekt i din detox juice.

 

Ingefära EKO
Detox Kosttillskott - Detox Juice

bla

Ingefära är ett måste vid detox med sina anti-inflammatoriska egenskaper. Passar perfekt i Detox Juice och ger krydda och smak. Ingefäran från Rawpowder är ekologisk och full med näring.

Läs mer

Gurkmeja EKO
Detox Kosttillskott - Detox Juice

bla

Gyrkmejan från Rawpowder är ekologiskt och Raw-food klassat. Gurkmeja är rikt på curcumin som fått stor uppmärksamhet på senare tid och hyllats inom alternativ medicinen.

Läs mer